Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Libyen är en stat i Nordafrika. Med en areal omfattande nästan 1,8 miljoner kvadratkilometer, varav 90 procent är öken, är Libyen Afrikas fjärde största land till ytan och det sextonde största i världen. Huvudstaden Tripoli hyser 1,7 miljoner av Libyens 5,7 miljoner invånare. De tre traditionella delarna av landet är Tripolitanien, Fezzanöknen och Cyrenaika.

Arkeologiska fynd tyder på att Libyens kustslätt så tidigt som 7000-talet f.Kr. var bebodd av ett neolitiskt folk som hade kunskaper om boskapsskötsel och växtodling.

Det område som idag är känt som Libyen behärskades senare av en följd olika folk. Fenicierna, grekerna, romarna, vandalerna och bysantinerna innehade hela eller delar av området. Grekerna och romarna efterlämnade ruiner i Kyrene, Leptis Magna och Sabratha, men i övrigt återstår lite av dessa forntida kulturer.

Karamanlidynastin härskade från 1711 till 1835 och då främst i Tripolitanien, men hade vid mitten av 1700-talet även inflytande i Cyrenaika och Fezzan. Detta utgjorde en första glimt i den senare historia av det förenade självständiga Libyen som skulle framträda två århundraden senare.

INVÅNARE: 5,7 miljoner

VALUTA: Libysk Dinar (LYD) 1 SEK (Svensk krona) = 0,2009 LYD (Libysk Dinar)

Till Libyen erbjuder vi flygresor med:


Turkish Airlines