Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Städerna Hammamet, Sousse och Tunis ligger vid havet. I alla städer kan du besöka den arabiska medinan med vindlande gränder bakom anrika stadsmurar där du också kan shoppa i de myllrande soukerna. Alla städer i Tunisien har gott om trevliga restauranger och traditionella shishakaféer där ortsborna röker vattenpipa och dricker myntate. Det finns gott om prisvärda restauranger som erbjuder allt från fisk och tunisiska specialiteter till fransk haute cuisine. Det inhemska vinet är väl värt att prova!


Historia Tunisien har en lång och intressant historia. Runt 1000-talet f.kr. anlände och bosatte sig fenicier på Tunisiens kust. Staden Karthago grundades ca 800 f.kr. av bosättare från Tyros, i dagens Libanon. Enligt legenden, återberättad i det romerska nationaleposet Aeneiden, grundades staden av drottning Dido. Bosättarna i Kartago förde med sig sin kultur och religion från fenicierna och kananéerna. Under åren 1942-1943 blev Tunisien arenan för de allierade styrkornas större operationer mot nazisterna under andra världskriget. Efter att ha varit koloniserat av Frankrike under nästan hundra år blev Tunisien helt självständigt den 20 mars 1956.

Historiska platser Det finns många historiska platser att besöka bl a El Djem, som är en av de bäst bevarade romersk amfiteatrarna i världen. Teatern byggdes år 230 e. Kr. som en kopia av Colosseum i Rom. De arkeologiska utgrävningarna i Karthago, Roms ärkefiende och huvudstaden i den största provinsen i det romerska riket, är ett annat intressant alternativ för den som är intresserad av historiska platser, liksom Kerkoaine, längst ut på halvön Cap Bon som är den enda puniska staden som finns bevarad.

VALUTA: Tunisisk Dinar (TND) 1 SEK (svensk krona) = 0,2451 TND (Tunisisk Dinar)

                 forexticket.se 2013-03-20

Till Tunisien erbjuder vi flygresor med


Turkish Airlines

Lufthansa


Djerba Utanför den södra delen av Tunisiens kust ligger den vackra sjörövarön Djerba. Det är en vacker ö som är smyckad med tusentals palmer som sträcker sig mot skyn. Sandstränderna är enorma och de stora hotellanläggningarna, byggda i traditionell stil, är infogade i vackra, grönskande trädgårdsanläggningar längs havet. Ön har många små byar och gamla fästningar som är trevliga att utforska. En bro förbinder Djerba med fastlandet och det finns många intressanta upptäcktsfärder att göra om man är nyfiken på Tunisien. I Saharaområdet i södra delen av landet kan man rida kamel över sanddynerna och besöka berberfamiljer som lever på traditionellt vis

I Tunisien finns det mycket att upptäcka – till ett rimligt pris. En tredjedel av landet består av öken. Det glittrande Medelhavet bjuder in till bad och sandstränderna är finkorniga och långgrunda. Det finns gott om förstklassiga golfbanor och mycket roligt att handla hem – allt från mässingsfat till handmålad keramik, läderväskor, skor, kryddor och silversmycken.