Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden

Dubai är Mellanösterns viktigaste centrum för affärsliv och turism och har 1 596 000 invånare

Staden Dubai är en kosmopolitisk stad och en modern västerländsk stad i arabisk kulturinfattning med den världens unika charm och gästfrihet. Här finns en spännande blandning av modern stad och tidlös öken, av öst och väst, av gammalt och nytt. Här hittar du hotell i absolut världsklass. Kan det bli bättre?  Stränderna är rena och relativt folktomma, havet är kristallklart. Här får du också vara ifred. Här finns inga besvärliga strandförsäljare. Under de "kallaste" månaderna är badtemperaturen som den är när det är som bäst här hemma i Norden. Bra solglasögon, hög solskyddsfaktor samt en keps är att rekommendera på stranden. Obs! Dubai expanderar enormt och det är aktiviteter dygnet runt. Det sägs att en tredjedel av världens byggkranar just nu finns i Dubai. I Dubai gör man allt man kan för att skydda besökaren för störningar, men var medveten om att det runt Dubai Marina och i en del andra områden är byggnation dygnet runt. Samtidigt byggs ute i havet de berömda öarna. The Palm island

Språk

Förutom arabiska och engelska som är de vanligaste språken i Dubai i affärssammanhang är även hindi, urdu och farsi vanliga.

Kultur

Kulturen i Dubai har rötterna i den Arabisk Islamska traditionen. Artigheten, vänligheten och den genuina gästfriheten är mycket stor och man blir varmt bemött. De lokala invånarna klär sig i den traditionella "dishdasha" och "guttrah" (huvudbonad). Den arabiska kulturen och folklore återfinns i poesi, danser, sånger och traditionell konst. Bröllop och andra festligheter är mycket färgrika tillställningar. Till traditionella sporter hör bland annat jakt med falk, kamelkapplöpningar (fredagar) och kappsegling med traditionella båtar, så kallade Dhows.

Säkerhet

Dubai är ett av världens säkraste länder. Både män och kvinnor kan resa ensamma i landet. Här finns knappast någon kriminalitet.

Helgdagar

Kom ihåg att veckans helgdagar är annorlunda i Dubai än i Sverige och Finland! Dubai har veckans helgdagar på fredag och lördag. Arbetsveckan löper alltså från söndag till torsdag.