Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden

Referenser


Allt detta är bara ett axplock och kan egentligen inte berättas utan måste upplevas på plats. När det sedan ryktades om att det skulle bli en uppföljarresa till Jordanien var jag åter först att anmäla mig.  

Trots att jag denna gång borde varit mer förberedd på de stora upplevelserna var det samma hänförda jag som gick omkring i sagans land ännu en gång. Det var enormt att se platsen där Jesus döptes, platsen för Elias himlafärd, berget Nebo där Moses stod och såg ut över Kaanans land, de romerska soldater, gladiatorer och hästkapplöpning, ”hembesöket” hos Lawrence of Arabia, att guppa omkring i Döda Havet i skymningen och se på stjärnorna.

Vi tillbringade en natt i tält i öknen och såg solen gå upp. Vi åkte båt på Röda havet till egyptiska Faraoön och där besökte vi en borgruin. Därefter snorklade vi i det kristallklara vattnet.

Staden Petra går inte ens att beskriva med ord...

Lycka till du som funderar på att åka och lyckliga dig som har detta framför dig".

Lena Strandlind


Här är Lena Strandlinds berättelse om sina resor med Bedouin Travel:

Tankar efter resor i ”Arabien”

På hösten 2005 var vi sexton förväntansfulla som samlades på Landvetter flygplats tillsammans med Cia, Houda och som grädde på moset historieprofessorn Dick Harrison.

När vi landade i Damaskus var det ingen idé att nypa sig i armen för från den stunden och hela resan igenom befann jag mig i en dröm. Allt var så fantastiskt och man måste uppleva det själv. Det var en vandring inte bara i vår historia utan även i vår bibel. Några starka minnen är det gröna glashuset i moskén där Johannes döpares huvud förvarades och den vackra lilla kristna kyrkan där en kvinna bad ”Fader Vår” för oss på samma språk, arameiskan,  som Jesus talat. Salladins kista, souken (bazaren) och hammam (badet) i Aleppo samt Oasen Palmyra där vi åt och dansade i öknen tillsammans med beduinerna är andra upplevelser som jag aldrig kommer att glömma.

Och sedan… ja det är sant… Crac des Chevalliers!!! När jag närmade mig denna ”Arn-borg” och gick in genom de höga valven fördes jag långt tillbaka i tiden. Jag hörde hästarna, kände lukterna och var en av riddarna.