Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden

Marocko, formellt Konungariket Marocko, är en stat i västra Nordafrika. Det är ett av de länder i Afrika som ligger längst i norr. Marocko är en konstitutionell monarki. Landet har ett folkvalt parlament, men det är kungen som har den yttersta makten.

I Marocko råder ett medelhavsklimat, men i inlandet är det varmare och torrare. Bergen i norr är geologiskt instabila och jordbävningar förekommer. Temperaturen varierar kraftigt mellan dag och natt, även inomhus, varför turister bör tänka på att medföra varma kläder.

Det marockanska köket är sedan länge ansett som ett av världens mest mångfacetterade. Många folkslag har under årens lopp lämnat bidrag till Marockos matkultur, och hämtar influenser från berber, araber, morer, judar, Mellanöstern, medelhavsländerna och Afrika. De kungliga kockarna i Fez, Meknes, Marrakech, Rabat och Tetouan har under århundradenas lopp raffinerat det marockanska köket och gett det dess särprägel. Lök, oliver, torkade och inlagda citroner, granatäpplen, dadlar, fikon, russin och nötter, persilja, koriander och mynta är typiska ingredienser som smaksätter rätter ofta baserade på grönsaker, kyckling eller lamm. En nationalrätt i Marocko är Couscous. Bland drycker kan nämnas grönt te som innehåller      mynta.

Huvudstad Rabat

Största religion Islam (Sunni)

Största språk Arabiska, Franska

Största städer Casablanca, Fés, Marrakech


NÅGRA SEVÄRDHETER

Den gamla stadsdelen i Casablanca

Den gamla stadsdelen i Casablanca är en av de  bästa delarna av Casablanca, även om Casablanca är en modern stad. Mellan de små husen och mängderna av folk är det trångt. Här säljs allt möjligt.  Och hur är priserna? De beror helt på hur bra man är på att pruta


Cascades d'Ouzoud

Cascades d'Ouzoud är några vattenfall belägna i Marocko. Fallen är totalt 110 meter höga och de finns 150 km nordost om Marrakech. Cascades d'Ouzoud översatt till svenska blir Olivfallen och de har fått sitt namn på grund av de olivträd som växer i närhete

Klipporna vi Dadès gorge ligger tio mil öster om Ourazazate Det är fantastiska ockrafärgade sten- och klippformationer. En vy man inte får missa om man semestrar i södra Marocko.

Medelhavets stränder
Medelhavets stränder är inte att förglömma! Längs medelhavskusten mellan Tangier och Nador ligger otaliga små vikar i det vackra klipplandskapet. Här finns gott om möjligheter att fiska, simma och segla.
I Marocko finns fullt av sevärdheter. Det här var några av dem. Vill du veta mer om Marockos sevärdheter, kontakta oss så berättar vi mer.

VALUTA: Marockansk Dirham (MAD)1 SEK (svensk krona) = 1,32 MAD (Marockansk Dirham)

Till Marocko säljer vi flygresor med

Lufthansa

Air France

Brussel Airlines / Air Marocko