Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden

Kokkonsten i Mellanöstern är inte lik någon annan i världen.


I muslimska länder firar man som bekant inte jul. Den stora högtiden heter Ramadan - fastemånaden. Då får man inte äta på dagen men på kvällen och nätterna så umgås man och äter stora festmåltider. Det tillagas många traditionella rätter, vissa har man sparat hela året till Ramadan. Man lagar också mycket mat, för enligt seden skall man dela med sig till grannar och andra bekanta, både fattiga och rika. Så trots att man fastar på dagarna klagar många kvinnor att de går upp i vikt under Ramadan!

Jag ordnar en välsmakande buffé med alla goda rätter. Läs här >>

Här finns recept på mat från Mellanöstern Läs här >> De exotiska rätterna, ofta pikant kryddade bildar en matkultur som har utvecklats under årtusenden, fulländad av generationer skickliga kockar.

Viktiga ingredienser är vitlök, tomat, citron, mynta, persilja, kikärtor och burghul, krossat vete. Bland kötträtterna märks främst lamm, men också kyckling.  

I Mellanöstern äter man mycket grönsaker och lagar gärna många små olika rätter som äts separat eller som förrätt till middagen. En typisk "mezze" kan bestå av upp till 100 smårätter.