Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Jordanien har med all rätta seglat upp som ett av de populäraste resmålen i Mellanöstern just nu.

Jordanien lockar med biblisk historia, antika lämningar, ökenäventyr, beduinkultur och fantastiska bad- och dykupplevelser året om i tropiska vatten. Detta är bara några exempel på allt lockande som väntar i Jordanien!

Jordanien, heter formellt Hashemitiska konungariket Jordanien och huvudstaden heter Amman.  Jordanien är en monarki där det hashimitiska kungahuset, som styrt landet sedan dess begynnelse och räknar sina anor från profeten Muhammed  har stor makt.

Det geografiska område som idag kallas Jordanien ingår sedan förhistorisk tid i den så kallade "bördiga halvmånen" som sträcker sig från Iraks floddalar till Medelhavet. Dess historia börjar omkring år 2000 före Kristus, när semitiska stammar bosatte sig runt Jordanfloden i ett område som de kallade för Kanaan. Därefter invaderades detta område av en lång rad folkgrupper och erövrare: hettiter, egyptier, israeliter, assyrier, babylonier, perser, greker, romare, araber, de kristna korstågen, mameluker, Osmanska riket och slutligen britter.Historiska platser

Petra var en stad under antiken och är idag en arkeologisk plats i Jordanien. Petra upptogs på Unescos världsarvslista 1985 och den 7 juli 2007 blev den utsedd till ett av världens sju nya underverk.

Jerash är det nutida namnet på den historiska hellensk-romerska staden Gerasa. Gerasa var ett område i det sk Decapolis. Den historiska staden Gerasa är en arkeologisk plats i Jordanien intill staden Jerash cirka 45 km norr om Amman.


De jordanska ökenslotten är en samling små ökenslott i östra Jordanien där de flesta ligger öster om huvudstaden Amman.

Wadi Rum är ett ökenområde och den största wadin i Jordanien. Wadi Rum har ett fascinerande landskap som präglas av den röda ökensanden varvad med sandstens- och granitklippor i gult, vitt, rött och brunt och är ett populärt utflyktsmål.

VALUTA: Jordansk Dinar (JOD) 1 SEK (svensk krona) = 0.1096 JOD (Jordansk Dinar)

Forexticket.se 2013-03-21


Till Jordanien erbjuder vi flygresor med


Royal Jordanian    Lufthansa


Turkish Airlines    Austrian Airlines