Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden

Egyptens skatter. Med sina antika sevärdheter, den mäktiga Nilenfloden, de vackra stränderna och naturen kring Röda Havet erbjuder Egypten allt som krävs för ett riktigt äventyr. När molnen hopar sig över Norden och soltimmarna blir få väntar Egyptens soldränkta stränder och varma hav. Egyptens huvudstad Kairo är en blandning av olika kulturers mångtusenåriga historia och pulserande storstad.

Egypten erbjuder något för alla!

Egypten, formellt Arabrepubliken Egypten, är en republik i östra Nordafrika, vid Medelhavet och Röda havet. Sinaihalvön bildar en landväg in i Sydvästasien och Egypten har därför landområden i två kontinenter och är ett transkontinentalt land och en stormakt i Afrika, Medelhavsområdet, Mellanöstern och den muslimska världen. Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Egypten är ett av de folkrikaste länderna i Afrika och Mellanöstern. Den stora majoriteten av dess uppskattningsvis 80 miljoner invånare bor nära Nilen på ett cirka 40 000 km² stort område där den enda odlingsmarken finns.

Monument i Egypten som Gizaplatån och Sfinxen byggdes av dess forntida civilisation. Dess antika ruiner, som de i Memfis, Thebe, Karnak och Konungarnas dal utanför Luxor, är betydande centrum för arkeologiska studier. Turistnäringen och Röda havets riviera sysselsätter cirka 12% av Egyptens arbetskraft.


Cheopspyramiden eller Khufuspyramiden är den största och mest kända av de cirka 80 pyramiderna i Egypten, byggd cirka 2560–2540 f.Kr. Cheopspyramiden tros vara byggd som gravmonument av och för den egyptiske faraon Khufu (Cheops) omkring år 2600 f.Kr. Till skillnad från många andra pyramider och gravkamrar saknar Cheops dock helt inskriptioner och övriga detaljer som brukar finnas i gravar varför det råder osäkerhet kring vad pyramiden haft för funktion. Pyramiden anses vara det äldsta av Världens sju underverk och även det enda som fortfarande finns kvar.

VALUTA: Egyptiskt Pund (EGP) 1 SEK (svensk krona) = 1,16 EGP (Egyptiskt Pund)