Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudandenIrak, formellt Republiken Irak, är en republik i Mellanöstern i sydvästra Asien. Landet gränsar till Saudiarabien och Kuwait i söder, Turkiet i norr, Syrien i nordväst, Jordanien i väst och mot Iran i öst. Landet har en kort kustremsa i Persiska viken.

Området kallades för Mesopotamien under antiken, och betraktas allmänt som en av de första civilisationerna. Namnet Irak betyder "två ådror", vilket syftar på floderna Eufrat och Tigris

Iraks befolkning utgörs till mellan 75 och 80 procent av araber. Den andra större etniska gruppen, kurderna, utgör 15-20 procent och lever i nordöstra delar av landet. Mindre grupper är assyrier, turkmener, armenier och perser med totalt ca 5%.

Arabiska och kurdiska är de officiella språken. Dessutom talas nyöstsyriska, arameiska, armeniska och turkmeniska. Engelska är det vanligaste västerländska språket. Arameiska var det språk som talades i Palestina under Jesu tid och ska inte förväxlas med armeniska.

De flesta irakier är shiitiska muslimer men det finns en stor sunnimuslimsk befolkningsgrupp. Det finns även mindre grupper kristna och judar

VALUTA:   Dinar – 1 dinar = 20 dirham = 1000 fils

             1 SEK (svensk krona) = 181,33  IQD (Irakisk dinar)   2013-03-12 forexticket..se


INVÅNARANTAL: 32,3 miljoner (2010)Till Irak erbjuder vi flyg med:


Turkish Airlines

Lufthansa

Qatar Airlines

Austrian Airlines