Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Oman, formellt Sultanatet Oman, är ett sultanat beläget i det östra hörnet av den Arabiska halvön. Landet gränsar till Förenade arabemiraten i nordväst, Saudiarabien i väst och Jemen i sydväst.

Huvudstaden är Muskat som också är landets största stad och dess viktigaste hamnstad. Fram till 1970 var landets namn Muskat och Oman.

Under forntiden var området som idag är Oman en viktig handelsplats som innehade en roll av transithamn för handeln mellan de båda flodkulturerna i Mesopotamien och Induskulturen. Arkeologiska fynd indikerar existensen av inhemska politiska formationer. Omans rikedom under denna tid bestod framför allt i dess betydande innehav av koppar.

Majoriteten av befolkningen är araber. Andra viktigare folkgrupper är balucher, indier, pakistanier och iranier. År 2006 bestod 26,9 procent av landets totala befolkning av gästarbetare och andra utlandsfödda. Tre fjärdedelar av befolkningen är muslimer varav de flesta är ibaditer. Den näst viktigaste religionen är hinduism. Befolkningens medelålder är 19,4 år.

VALUTA: Omansk Rial (OMR) 1 SEK (Svensk krona) = 0.0595 OMR (Omansk Rial)

Till Oman erbjuder vi flygresor med


Turkish Airlines

Lufthansa

KLM

Air France / Oman Air

Qatar Airlines (Från Arlanda)