Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Somalia, formellt Förbundsrepubliken Somalia, är ett land på Afrikas horn som gränsar till Djibouti i norr, Etiopien i väster och Kenya i sydväst. I norr har landet en kustlinje mot Adenviken och i öster och söder mot Indiska oceanen.


Huvudstaden heter Mogadishu

Norra Somalia har huvudsakligen ökenklimat. Från december till februari medför nordöst-monsunen ökentemperaturer i norr och mycket mildare i söder. Från maj till oktober ger sydvästmonsunen mycket höga temperaturer i norr och varmt i söder. Mellan monsun-perioderna förekommer oregelbundna regnväder och varma och fuktiga perioder, så kallade tangambili.


Somalias servicesektor har lyckats växa. Telekommunikationsföretag har byggt upp trådlösa nät i de flesta större städerna och erbjuder Afrikas lägsta priser på internationell telefoni

De officiella språken i Somalia är somaliska och arabiska, vilket möjliggör somaliskt medlemskap i Arabförbundet, trots att landet inte har något nämnvärt antal förstaspråkstalare av arabiska. Den självutnämnda republiken Somaliland i nordvästra Somalia anger utöver somaliska även arabiska och engelska som officiella språk.

VALUTA: Somalisk Shilling (SOS) 1 SEK (svensk krona)  = 243,88 SOS (Somalisk Shilling)

Forexticket.se 21/3 2013Till Somalia erbjuder vi flygresor med


Turkish Airlines