Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Uganda, formellt Republiken Uganda, är en kustlös stat i Östafrika.

Uganda har stora arealer bördig jord och många sjöar (bland annat den nordvästra delen av Victoriasjön, världens tredje största sjö) och floder, och är känt för sina stora nationalparker och försvar för djurlivet genom stora reservat.

Bergsgorillorna i de dimhöljda bergsmassiven i södra Uganda har varit föremål för TV-serier och en lång rad naturfilmer.

Nilens alla stora vattenfall och flodens djurliv, bergsgorillorna, de heta källorna, schimpansreservatet på ön Ngamba och Ssese-öarna i Victoriasjön, Ugandas storviltsreservat och bergskedjan Rwenzoris snöklädda berg hör till några av de många populära turistmålen för besökare och safari-resenärer till Afrika  .


Namnet Uganda kommer från kungariket Buganda, som ligger i den södra delen av landet och inkluderar huvudstaden Kampala. En annan stor stad är Entebbe, där Ugandas störst flygplats ligger, Entebbe International Airport. Namnet på staden kommer från luganda och betyder "säte", troligen från det faktum att de bugandiska kungarna höll lagråd här.


I större delen av Uganda är klimatet tropiskt med två torrtider; från december till februari och från juni till augusti. I den nordöstra delen av landet (Karamoja) är klimatet halvtorrt. Ugandas klimat och temperatur är utöver i Karamoja stabilt, med hög fuktighet och temperaturer mellan 22 och 30 °C. De många sjöarna och floderna ger Uganda ett medelhavsklimat året runt. Även under regntiden är klimatet detsamma, fast med ett rejält skyfall under någon timme om dagen, medan det är sol och varmt under den resterande tiden.

VALUTA: Uganda Shilling (UGX) 1 SEK (svensk krona) = 405,39 UGX (Uganda Shilling)

                         Forexticket.se 2013-03-25


Till Uganda erbjuder vi flyg med  Turkish Airlines och Brussels Airlines