Bedouin Travel AB

Telefon 031-708 18 82

E-post:
info@bedouintravel.se

E-post för flygbokningar:

resor@bedouintravel.se


Huvudkontor:

Karl Gustavsgatan 52,

411 31 Göteborg.


Besöksadress:

Karl Gustavsgatan 52

Nyheter

TUR mässan 2013

Våra erbjudanden


Resor i Arns fotspår


Berättelsen om riddaren Arn Magnusson av författaren Jan Guillou har skapat ett enormt intresse för medeltiden och framförallt för Mellanöstern.


Vi inspirerades av Arn och skapade resor till Mellanöstern där vi färdades genom Jordanien och Syrien under fantastiska dagar och upplevde den medeltida historien genom sagan men samtidigt med fast förankring i verkliga händelser


Med oss på turerna hade vi den auktoriserade Arnguiden Cia Lantz och vid vissa avgångar var även historieprofessorn Dick Harrison med.


I Syrien besökte vi korsfararborgen Crac des Chevaliers, Saladins Borg och den kristna bergsbyn Maloula med sina gamla kloster där invånarna fortfarande talar Arameiska. Vi besökte självklart också Damascus med sin 5000-åriga historia, Omayadmoskén med Johannes Döparens grav och Palmyra vid sidenvägen. Den sistnämnda upplevde många som resans höjdpunkt. Om årstiden tillät kunde ett besök vid stranden som sträcker sig från borgen Tartus i norr till hamnstaden Latakia i söder ingå.


Under resorna till Jordanien besökte vi korsfararborgen Shobak i sin dramatiska omgivning, den saracenska fästningen Ajloun och medeltida pilgrimsmål såsom Jordanstranden, berget Nebo och pilgrimskartan i Madaba. Självfallet såg vi förutom medeltida minnesmärken även Döda Havet, den antika ruinstaden Jerash, Wadi Rum där scener från filmen Lawrence av Arabien spelades in och, som en lysande stjärna, nabatéernas huvudstad Petra.


Den senaste resan avgick i november 2010. I dagsläget kan vi inte erbjuda några Arnresor men vår förhoppning är att så småningom kunna återuppta dessa fantastiska resor.